Sanna Isidorsson!

Glutenfria flapjacks

Är precis hemkommen från praktiken och smaskar på lite hemmagjorda flapjacks som jag och Daniel bakade ihop i söndags. Såå goda! Och såå bra för min mage, alltså ingen gluten eller mjölk. Så fantastiska att ni måste ha receptet! 

185g smör

110g ljust muscovadosocker

150g agavesirap

1/2 tsk salt

150g havregryn

100g havremjöl

150g valnötter(hackade och halvor)

85g hirsflingor

70g torkade tranbär

 

1. Smält smöret, blanda ner muscovadosocker, agavesirap och salt. Sjud i 8 min under omrörning.

2. Blanda havregryn, havremjöl, valnötter, hirsflingor och tranbär. Rör sedan ner allt i smörblandningen och blanda till en smulig smet.

3. Bred ut smeten i en form med höga kanter och grädda i mitten av ugnen i 170 grader i 20 min.

4. Garnera med lite agavesirap och bär, sen har du verkligen godis! 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas