Sanna Isidorsson!

Q/A + shoes

Q - Hur har du råd med så mycket? Resor, kläder osv..

 

A - Jag sparar. Tro det eller ej, men jag har faktiskt levt på mina studiebidrag ett långt tag, jag har bara satt upp mål och sparat till det. Såklart så har mamma och pappa betalat nödvändiga saker och bjudit på några saker och ting då och då. Men jag vill betala mina egna saker, vilket är lättare nu då jag har en egen inkomst också. Har några trick som har fungerat väldigt bra för mig..

 

Skippa småköpen, handla det du behöver. Att gå förbi ett café eller en butik som har 50% rea på vägen hem kan ofta förekomma.. Det kan handla om en liten godisbit, matbit eller dricka på macken för 50kr eller en tröja som inte är något speciellt men som ändå är så pass billig att den kostar 100kr, varför inte passa på liksom? Det kan handla om att ha små kontanter ute som man vill göra av med, bara för att dom finns där. Gör inte det! Tänk efter på alla småköp som egentligen inte betydde så mycket, som skulle kunna täcka en stor summa i din plånbok just nu. Med den stora summan vill vi ju köpa något vi behöver, eller något som vi verkligen vill ha istället. Är du sötsugen, kolla i skafferiet om det finns några ingredienser du kan göra något gott på. Då blir hela familjen glad!  

Rensa garderoben, sälj sådant du inte använder längre. Det är inte roligt med kläder som bara tar plats i garderoben, kläder man inte alls använder längre. Rensa, ta kort, lägg ut på blocket/tradera, köp och sälj, eller gör en liten bloppis! Det tjänar du pengar på, och någon annan får användning av kläderna istället. 

Har du något mål, skriv upp det. Jag ska resa till New York i sommar, och när jag väl är där så vet jag att jag VILL och KOMMER shoppa en hel del.. Så jag har gjort ett litet inspirations collage med anteckningar och bilder på new york och valt en summa pengar som jag ska stoppa undan till resan varje månad. Genom att se hur mycket pengar det fylls på blir det bara roligare och roligare att spara. 

 

 

Tänker fortsätta på det här med ämnet.. men är det någon som är intresserade av dessa skor så lämna ett mail till sanna.isidorsson@gmail.com. Skorna är urläckra! Strl 37, från ZARA. Är tyvärr lite för stora för mina små fötter.. Alltså är dom knappt användna, haft dom ute endast en gång. 

 

 

27 januari 2015 19:06 | Q / A |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas