Sanna Isidorsson!

Jobba på lycka

Den gången man släpper in honom för första gången, den gången är så svår att göra ogjord. Han kommer in, stänger dörren och sväljer nyckeln. Ingen av er har kontroll över vad som kommer hända där efter. Du vet vad han tycker om att äta till frukost, vad han drömmer om, du vet vad han hatar och vad han verkligen brinner för, du gör dig fin för honom även fast han inte lägger märke till något. Hjärtat har fladdrat och ni har lärt er så mycket nytt av varandra, ni har varit tillsammans så länge att du inte  minns hur det är att andas ensam. Det är självklart att man rädd för att släppa taget.

Men kärlek är inte alltid vackert, det är även det mest fruktansvärda som existerar för hjärtat. Men en dag kan all spänning bara ta slut, dom tusentals kyssarna du fick varje dag kan förvandlas till bara 2. Och istället för dom varma armarna runt din kropp somnar han med ryggen mot dig. Då finns det frågor man bör sätta sina egna svar på, är han den du vill vara med? skulle du gå sönder om allt bara tog slut? är du villig att lösa detta? 

Vill du fortfarande vara med honom, säg det, skrik ut det, prata med honom, lös det. Förklara hur mycket du vill ha honom, och hur ledsen det gör dig att få känna hur ni båda sakta växer bort. 

Är det något du egentligen inte vill men inte vågar göra av med, säg det också. Annars kan du riskera att göra sönder honom, och dig själv. Jobba på det som gör dig lycklig, det kan vara läskigt när man har glömt bort hur det är att somna ensam, eller inte ha någon famn att längta hem till. Men ju fortare det är gjort, desto fortare kan du lära dig att sluta oroa och bli van med känslan att vara ensam men även med en chans till att jobba upp något nytt. Man får gå sönder, gråta lakanen blöta, man får äta stora mängder av tröst. Men har du verkligen tid för det? Och är det värt? Solen är uppe, gå då ut med huvudet högt och visa världen vilken kämpe du är istället. 

Till en fin vän.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas